3.jpg

Kamper kanohelden gehuldigd tijdens kampioenenparade

Harderwijk - Op zaterdag 4 november werden in Harderwijk tijdens de Landelijke Kanodag van het Watersportverbond nationale- en internationale Kampioenen uit de meerdere kanodisciplines gehuldigd. Dit gebeurde tijdens de zogenoemde Kampioenenparade.

Deze eer viel ook ten deel aan kanosprintster Ruth Vorsselman van de Kamper Watersportvereniging Skonenvaarder. In de categorie Dames K1 Senioren zette zij eerder (als jonge senior) tijdens het NK sprint 2017 op de Amsterdamse Bosbaan een bijzondere tijd neer op de afstand 200 meter korte baan. Ook op andere afstanden blijkt Vorsselman inmiddels een geduchte concurrent> 

Ruth maakt deel uit van de landelijke Focusgroep en traint op de eigen sportaccommodatie Drontermeer en specifiek (mede) onder leiding van de bondstrainer op de Bosbaan in Amsterdam. De Focusgroep is gericht op Topsport - uitgaande normen van het NOC*NSF - en heeft de ambitie talentvolle kanosprinters te helpen/ondersteunen naar deelname aan de Olympische Spelen 2020-2024. Ruth sluit hierbij aan. 
 
Door de voorzitter van de Olympische Kanodiscipline Kanosprint van het Watersportverbond,  Jos Kolle - eveneens uit Kampen - werd Ruth samen met twee andere kanosprinters (waaronder Eef Haase die haar kanocarrière ook startte in Kampen) gehuldigd tijdens deze Kampioenenparade. Eef behield voor de 10e keer de titel op de "Frits Onrust beker" voor Dames Senioren op de 1000 meter. Wie de titelhouder volgend jaar wordt is afwachten.
 
Lees hier het artikel op de site van het Watersportverbond.

Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 

Komende Evenementen

zo aug 25
Toertocht
vr aug 30
NK Korte baan
za aug 31
NK Korte baan