13.jpg

Kamper Sportverkiezing 2017

Op vrijdag 9 maart 2018 wordt  de Sportverkiezing 2017 gemeente Kampen gehouden met mogelijk huldiging van Skonenvaarder(s). Vanuit de Skonenvaarder zijn genomineerd:
Ruth Vorsselman, Isa Vorsselman en Jessin Kroes.

Huldiging
De huldiging zal plaatsvinden tijdens de Sportverkiezing 2017 van de gemeente Kampen die door de Sportraad wordt georganiseerd. Wethouder Meijering van Sport c.a. zal de sportkampioenen namens het college van Burgemeester en Wethouders, vanwege de bijzondere sportprestatie(s) in 2017, persoonlijk feliciteren. 

Uitnodiging
Graag zien we u vrijdag 9 maart om 19.00 uur (inloop va. 18.30 uur) in het schoolgebouw VIA, Flevoweg 68 te Kampen. 

Als een traditie sluit de kanovereniging deze Sportverkiezing af in de kantine van ons clubhuis waar onder het genot van een drankje en hapje nog nagepraat kan worden.
Deze avond is niet alleen voor de wedstrijdvaarders en betrokkenen maar ook voor  alle leden en donateurs.

*De Kamper Sportverkiezing zal door KampenOnline live worden uitgezonden.

Nikai Kroes ~ vaarwel ~

Kamper kanohelden gehuldigd tijdens kampioenenparade

Harderwijk - Op zaterdag 4 november werden in Harderwijk tijdens de Landelijke Kanodag van het Watersportverbond nationale- en internationale Kampioenen uit de meerdere kanodisciplines gehuldigd. Dit gebeurde tijdens de zogenoemde Kampioenenparade.

Deze eer viel ook ten deel aan kanosprintster Ruth Vorsselman van de Kamper Watersportvereniging Skonenvaarder. In de categorie Dames K1 Senioren zette zij eerder (als jonge senior) tijdens het NK sprint 2017 op de Amsterdamse Bosbaan een bijzondere tijd neer op de afstand 200 meter korte baan. Ook op andere afstanden blijkt Vorsselman inmiddels een geduchte concurrent> 

Lees meer: Kamper kanohelden gehuldigd tijdens kampioenenparade

Medailleregen Kamper kanovaarders tijdens NK Kano

          

AMSTERDAM - Kanovereniging Skonenvaarder heeft afgelopen weekeinde diverse medailles behaald bij het NK Kanosprint (200, 500,1000 meter) op de Amsterdamse Bosbaan.

Ruth Vorsselman kroonde zich tot snelste vrouw van Nederland door de titel te pakken op de 200 meter. Ook won ze goud in de K2 op de 500 en 1.000 meter en veroverde naast deze titels ook nog ander eremetaal.

De snelste man van Nederland was geen Skonenvaarder, maar met een verdienstelijke tweede en derde plaats op de 200 meter waren respectievelijk William Bos en Albart Flier dichtbij.

Bij de dames junioren waren de Skonenvaarder dames toonaangevend. Zo won Isa Vorsselman onder andere goud op de 1.000 meter en wonnen Jennely Bos en Marit Kattenberg goud op de 200 en 500 meter in de K2.

Lees meer: Medailleregen Kamper kanovaarders tijdens NK Kano

B-finale Ruth Vorsselman WK-sprint

PITESTI - Het zit erop. De tien Nederlandse kanosprinters waarvan vijf uit Kampen keren samen met begeleiders en supporters terug naar Nederland. Jet Kattenberg schreef over de vijf Skonenvaarders; je kunt haar bericht (via Kampenonline) hier lezen.

Vijf Skonenvaarders afgevaardigd naar WK Kanosprint - update 29/7 foto's

 

Foto v.l.n.r.: Ruth Vorsselman, Marit Kattenberg, William Bos, Jennely Bos en Albart Flier

KAMPEN - Voor komend WK in juli worden tijdelijk de blauwe verenigings singlets vervangen door de oranje van het Nederlands team Junior/U23. Vijf Skonenvaarders zijn door het Watersportverbond afgevaardigd voor deelname aan de wereldkampioenschappen Kanosprint in Pitesti Roemenië. De prestaties van het team uit Kampen, deel uitmakend van de landelijke Focusgroep, valt op. Het Kamper team zal samen met vijf andere eveneens door de bond afgevaardigde kanosprinters om de persoonlijke, de team én de Nederlandse eer strijden. De sporters worden begeleid door bondstrainer Nicole Bulk en assistent Job Siffels. 25 juli vertrekt het team vanaf Schiphol om daar 31 juli weer terug te keren. Het team van Skonenvaarder is samengesteld uit:

  • Albart Flier en William Bos, K2 heren U23 1000 meter
  • Jennely Bos, K1 dames junioren 1000 meter
  • Jennely Bos en Marit Kattenberg, K2 dames junioren 500 meter
  • Ruth Vorsselman, K1 dames U23 200 en 500 meter
  • William Bos, K1 heren U23 200 meter

Foto's Jos Kolle

Alle informatie over dit WK is hier op de ICF-site te vinden. De Startlijst en Timetable vind je onder betreffende links. Jet Kattenberg is aanwezig en stuurde foto's in, deze zijn opgenomen op de Facebook pagina Commissie Kanosprint...

Sporters en begeleiders heel veel succes en vooral ook plezier. Zij hebben zich op dit evenement optimaal voorbereid en realiseer je dat. Ook ouders/familieleden veel plezier tijdens dit belangrijke mondiale kanotoernooi. Het video-interview gemaakt door RTV IJsselmond kun je hier volgen. Foto's kun je hier bekijken en rechtenvrij downloaden/gebruiken.

Het overzicht van de tien Nederlandse deelnemers was eerder gepubliceerd in Kanosport én op de Facebookpagina Commissie en verdient ook hier - alsnog - een plek> 


Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 

Komende Evenementen

za apr 21
ICF Waterlandmarathon
za apr 21 @08:00 -
Toertocht Eernewoude
vr apr 27
Frühjahrsregatta

Twitter Feeds

KVSkonenvaarder Bericht: Vijf Kanosprinters van Skonenvaarder door Watersportverbond afgevaardigd naar WK Junior/U23 in Roemenië.
KVSkonenvaarder Een ploeg uit @KVSkonenvaarder verkende de BYpass e.o.en bericht over kansen maar ook bedreigingen https://t.co/2LK1TAE3R7