13.jpg

Zwembadtraining Sonnenberch winter 2018/2019

Zoals al aangegeven tijdens de evaluatie van het wedstrijdseizoen kunnen we het winterseizoen weer zwemmen in IJsselmuiden. Net als vorig jaar betalen we niet per keer maar in 1 keer vooraf. Kosten € 20,- voor 15 x zwemmen. Dit bedrag kunnen jullie bij Chris H. voldoen. Ook niet-wedstrijdleden zijn van harte welkom! Willen jullie dan ook bij Chris aangeven of je mee wilt doen? 

Het schema zien jullie hieronder. Het gaat om 15 woensdagen 17.00-18.00 uur. In de schoolvakanties hebben we geen zwembadtraining.


 *P.s. Chris is eerste aanspreekpunt, maar is nog op zoek naar een achtervang voor als hij niet kan.

Skonenvaarders kwalificeren zich voor WK

Van 27 april tot 29 april werden in Essen internationale wedstrijden vlakwater kanosprint gevaren. Met sporters uit Duitsland, Italië, Zwitserland, België en Nederland was het een sterk bezet deelnemersveld. Tijdens deze wedstrijden hebben 3 sporters van Skonenvaarder zich gekwalificeerd voor het komend WK U23, welke in juli later dit jaar plaats vindt in Plovdiv (Bulgarije).

Een groep van 5 sporters van Skonenvaarder traint regelmatig onder leiding van bondscoach Nicole Bulk op de Bosbaan in Amsterdam met de zogenaamde focusgroep.
Deze groep is drie jaar geleden gestart met een topsportprogramma met meerdere kanoërs uit heel Nederland. Samen werken ze aan de techniek, snelheid en kracht om op deze manier de prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Dit weekend realiseerde zowel Ruth Vorsselman als William Bos een zodanige tijd op de 200m K1, dat zij zich daarmee rechtstreeks kwalificeerden voor het WK later dit jaar.
Ook Albart Flier wist een startbewijs te bemachtigen voor het WK. Hij deed dit op de 1000m K1 en mag later dit jaar laten zien wat hij in zijn mars heeft tijdens het WK in Bulgarije.

Op de foto van links naar rechts: Ruth Vorsselman, Albart Flier en William Bos.

Kamper Sportverkiezing 2017

Op vrijdag 9 maart 2018 wordt  de Sportverkiezing 2017 gemeente Kampen gehouden met mogelijk huldiging van Skonenvaarder(s). Vanuit de Skonenvaarder zijn genomineerd:
Ruth Vorsselman, Isa Vorsselman en Jessin Kroes.

Huldiging
De huldiging zal plaatsvinden tijdens de Sportverkiezing 2017 van de gemeente Kampen die door de Sportraad wordt georganiseerd. Wethouder Meijering van Sport c.a. zal de sportkampioenen namens het college van Burgemeester en Wethouders, vanwege de bijzondere sportprestatie(s) in 2017, persoonlijk feliciteren. 

Uitnodiging
Graag zien we u vrijdag 9 maart om 19.00 uur (inloop va. 18.30 uur) in het schoolgebouw VIA, Flevoweg 68 te Kampen. 

Als een traditie sluit de kanovereniging deze Sportverkiezing af in de kantine van ons clubhuis waar onder het genot van een drankje en hapje nog nagepraat kan worden.
Deze avond is niet alleen voor de wedstrijdvaarders en betrokkenen maar ook voor  alle leden en donateurs.

*De Kamper Sportverkiezing zal door KampenOnline live worden uitgezonden.

Nikai Kroes ~ vaarwel ~

Kamper kanohelden gehuldigd tijdens kampioenenparade

Harderwijk - Op zaterdag 4 november werden in Harderwijk tijdens de Landelijke Kanodag van het Watersportverbond nationale- en internationale Kampioenen uit de meerdere kanodisciplines gehuldigd. Dit gebeurde tijdens de zogenoemde Kampioenenparade.

Deze eer viel ook ten deel aan kanosprintster Ruth Vorsselman van de Kamper Watersportvereniging Skonenvaarder. In de categorie Dames K1 Senioren zette zij eerder (als jonge senior) tijdens het NK sprint 2017 op de Amsterdamse Bosbaan een bijzondere tijd neer op de afstand 200 meter korte baan. Ook op andere afstanden blijkt Vorsselman inmiddels een geduchte concurrent> 

Lees meer: Kamper kanohelden gehuldigd tijdens kampioenenparade

Medailleregen Kamper kanovaarders tijdens NK Kano

          

AMSTERDAM - Kanovereniging Skonenvaarder heeft afgelopen weekeinde diverse medailles behaald bij het NK Kanosprint (200, 500,1000 meter) op de Amsterdamse Bosbaan.

Ruth Vorsselman kroonde zich tot snelste vrouw van Nederland door de titel te pakken op de 200 meter. Ook won ze goud in de K2 op de 500 en 1.000 meter en veroverde naast deze titels ook nog ander eremetaal.

De snelste man van Nederland was geen Skonenvaarder, maar met een verdienstelijke tweede en derde plaats op de 200 meter waren respectievelijk William Bos en Albart Flier dichtbij.

Bij de dames junioren waren de Skonenvaarder dames toonaangevend. Zo won Isa Vorsselman onder andere goud op de 1.000 meter en wonnen Jennely Bos en Marit Kattenberg goud op de 200 en 500 meter in de K2.

Lees meer: Medailleregen Kamper kanovaarders tijdens NK Kano

Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 

Komende Evenementen

wo dec 12 @17:00 - 06:00PM
Zwembadtraining Sonnenberch (5)
za dec 15 @14:00 -
Kerststukken maken
wo dec 19 @17:00 - 06:00PM
Zwembadtraining Sonnenberch (6)

Twitter Feeds