1.jpg

Internationale Hanzeregatta en NK Langebaan - update 17/4

KAMPEN - Ze lijken als stipjes verstild op het nu nog stille Drontermeer - boven/midden op de foto. Niets is minder waar. Door weer en wind traint de harde kern van de wedstrijdvaarders Skonenvaarder ook voor de komende Hanzeregatta in Kampen. Dit jaar de 14e editie en deels in nieuwe vorm; "Nederlands Kampioenschap Langebaan met internationale deelname", waarbij geldt, dat de eerstkomende met een Nederlandse licentie, Kampioen van Nederland is. De bijwedstrijden waaraan verbonden de felbegeerde wisselbeker Hanzebokaal en geldprijzen waren al opengesteld voor buitenlandse deelname.

Elk jaar biedt het programma twee spannende toernooien; de Kortebaan sprint 200 en 500 meter (Olympische afstanden) en de Langebaan 1000, 3000 en 5000 meter.

Door de verwachte internationale deelname zal het tijdens het boeien nog spectaculairder worden. Het boeien vergt een speciale techniek; de Nederlandse (jonge) vaarders, ook uit Kampen,  konden zich hierop tijdens de winterperiode trainen > 

De verwachting dat de 1000 meter wedstrijdbaan op het Drontermeer dit jaar gerealiseerd zou zijn is helaas niet uitgekomen. Het hele gebied is is het kader van 'Ruimte voor de rivieren' aan grote veranderingen onderhevig en het is afwachten wat dit voor Skonenvaarder betekent. 

Wat wel is gerealiseerd zijn de voorbereidingen voor de wedstrijd in het weekend van 15 tot en met 17 juni a.s. Het team is er nagenoeg klaar voor. De Camping/Jachthaven  'Roggebotsluis' - ook aan grote veranderingen onderhevig - biedt ook dit jaar kamperplaatsen en sanitair aan onze gasten; de kampeerplekken zijn  beschikbaar op de zgn. 'landtong' bij de jachthaven. 

De 'harde' boeien voor de Langebaan zijn niet meer; deze als 'gele kazen' bekend worden vervangen door meer flexibele exemplaren. 

De uitnodigingen voor de Internationale Hanzeregatta 2018 zijn inmiddels verzonden en vanaf nu lees je periodiek nieuws op de site. 

UPDATE 17/4 De wedstrijdregels voor vlakwater kanosprint zijn opgesteld door de International Canoe Federation en voor Nederland vastgelegd in het Wedstrijdreglement Kanosprint 2018. Bekijk het actuele ICF-reglement hier. Om deel te nemen aan een NK en de daarmee te verkrijgen titel - voor de Nederlandse deelnemers - moet je in het bezit zijn van een geldige wedstrijdlicentie, klopt die? Hier kun je het checken (Ctrl+F). 

Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 

Komende Evenementen

wo mei 01 @19:00 -
Cursusavond KV-A
vr mei 03
Frühjahrsregatta
za mei 04
Frühjahrsregatta