7.jpg

4K 2019

 4K              7de Int. Kamper Kano Kampeer Klassieker 2019

Met Hemelvaart 2019 organiseert Kv Skonenvaarder voor de zevende keer de Internationale Kamper Kano Kampeer Klassieker. Deze 4-daagse kano trektocht gaat over groot en klein vaarwater met een lengte van totaal ca. 100km. De gezamenlijke start is op donderdag 30 mei om 10.00 uur. Iedereen is op de woensdagavond voorafgaande aan de start, vanaf 17.00 uur, van harte welkom bij Kv Skonenvaarder te Kampen. Het terrein wordt dan omgetoverd tot kampeerterrein. Die avond is er tevens een informatiebijeenkomst over de tocht. Natuurlijk is de bar dan geopend.

De tocht gaat over Drontermeer, Vossemeer, Reevediep, Ketelmeer, Zwartemeer, Kadoelermeer, Vollenhovermeer, Zwartewater, door Natuurpark De Wieden en Weerribben en over de IJssel. Een gevarieerd aanbod aan bijzonder groot en klein vaarwater. De deelnemers nemen de bagage zelf in de kano mee. Spatscherm en zwemvest zijn verplicht, groot water uitrusting wordt sterk aanbevolen.

Op zaterdag bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een BBQ. Inschrijving daarvoor kan op de woensdagavond. Deelname voor leden van WSV, TKBN of PP bedraagt €40,-. Niet-leden betalen €50,- (excl. BBQ). Dat is dan inclusief 4x kamperen. Betalen op  NL04INGB0007325194 t.n.v. Skonenvaarder o.v.v. naam en lidnummer. Aanmelden kan tot 15 mei op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ontvangst van de betaling geldt als definitieve inschrijving. Ongeveer een week voor de start ontvangen de deelnemers uitgebreide informatie over horeca, winkels, campings en bezienswaardigheden op en bij de route.

Kv Skonenvaarder maakt van deze editie weer een leuke happening. Jij komt toch ook?

Els Mondt en Wim T. Lammerts

      

4K 2018

4K              

Int. 6de Kamper Kano Kampeer Klassieker 2018 

Met Hemelvaart 2018 organiseert Kv Skonenvaarder voor de zesde keer de Internationale Kamper Kano Kampeer Klassieker. De 4 daagse kano trektocht gaat over groot en klein vaarwater met een lengte van totaal ca. 100km. De gezamenlijke start is op donderdag 10 mei om 10.00 uur. Iedereen is op de woensdagavond voorafgaande aan de start, vanaf 17.00 uur, van harte welkom bij Kv Skonenvaarder te Kampen. Het terrein wordt dan omgetoverd tot kampeerterrein. Die avond is er tevens een informatiebijeenkomst over de tocht. Natuurlijk is de bar dan geopend.

De tocht gaat over Drontermeer, Vossemeer, Ketelmeer, Zwartemeer, Kadoelermeer, Vollenhovermeer, door Natuurpark De Wieden en Weerribben en over de IJssel. Een gevarieerd aanbod aan bijzonder divers vaarwater. De deelnemers nemen de bagage zelf in de kano mee. Spatscherm en zwemvest zijn verplicht, groot water uitrusting wordt sterk aanbevolen.

Op zaterdag bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een BBQ. Inschrijving daarvoor kan op de woensdagavond. Deelname voor leden van WSV, TKBN of PP bedraagt €40,-. Niet-leden betalen €50,- (excl. BBQ). Dat is dan inclusief 4x kamperen. Betalen op  NL04INGB0007325194 t.n.v. Skonenvaarder o.v.v. naam en lidnummer. Aanmelden kan tot 29 april op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ontvangst van de betaling geldt als definitieve inschrijving. Ongeveer een week voor de start ontvangen de deelnemers uitgebreide digitale informatie over horeca, winkels, campings en bezienswaardigheden op en bij de route.

Kv Skonenvaarder maakt van deze editie weer een leuke happening. Jij komt toch ook?

Els Mondt en Wim T. Lammerts

           

Aankondiging 4K 2018

4K   
Kamper Kano Kampeer Klassieker 2018

De zesde Kamper Kano Kampeer Klassieker 2018 staat weer in de startblokken. Op zondag 28 januari trappen we af in Nieuwegein tijdens de winterbijeenkomst van Peddelpraat. Daar zijn ook de andere kano organisaties vertegenwoordigd en zien oude bekenden elkaar weer. De 4K zal de vierdaagse trektocht daar weer gaan promoten. Vanaf die datum kan ook worden ingeschreven via de mail.

De 4K 2018 wordt weer gevaren in het weekeinde met Hemelvaartsdag en wel op 10 t/m 13 mei. Natuurlijk zijn de deelnemers op woensdagavond al weer welkom.  We rekenen ook op goede deelnemersaantallen vanuit de vereniging zelf. Schrijf op tijd in want VOL=VOL.

Kanosport publiceert 4K 2017

De 4K  staat op de cover en paginabreed in Kanosport.

Cover Kanosport  Pagina Kanosport

4-daagse kanotrektocht 4K van start

 
Vanmorgen, Hemelvaartsdag, om 10 uur vertrokken 37 enthousiaste kanovaarders (m/v) vanaf het terrein van kanovereniging Skonenvaarder voor een 100 km lange trektocht door de kop van Overijssel. Het internationale gezelschap (want "WATER VERBINDT") met deelnemers uit Duitsland, België en onder andere Kampen overnachtte bij kv Skonenvaarder en vormde vandaag de eerste schutting in de Roggebotsluis. Via het Vossemeer, Ramspol en Zwartemeer zullen na 35 km opnieuw de tentjes en matjes worden uitgerold in de haven van Vollenhove. En  daar wordt een potje gekookt of trekt men het stadje in voor een rondwandeling. De 4-daagse tocht voert door Nationaal Park de Wieden en Weerribben met overnachting in St. Jansklooster om op zaterdag via Zwartsluis en door de Goot en Ganzendiep in IJsselmuiden de Camping Seveningen te bereiken. Daar wacht de barbecue en volgt een stadswandeling door Kampen. Zondag varen zij via IJssel en een rondje Keteloog naar Roggebotsluis om bij Skonenvaarder te eindigen. Een mooi en sportief evenement dat Hanzestad Kampen en het waterrijke gebied in de kop van Overijssel internationaal op passende wijze bekendheid geeft. 

Foto's: Thijs Bont

4K 2017 vol geboekt

Kamper Kano Kampeer Klassieker

De 4K is compleet vol geboekt. Veertig deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit vierdaagse evenement. Kanoërs uit Nederland, België en Duitsland komen naar Kampen om deel te nemen aan deze bijzondere trektocht. De organisatie is blij verrast met dit resultaat en ziet met veel plezier uit naar het hemelvaartsweekeinde. Op woensdag 24 mei zal het gezellig druk worden op het terrein van Skonenvaarder. Op donderdagmorgen zal de groep na een fotomoment vertrekken richting Ketelmeer. Na de schutting van Roggebotsluis varen ze door de IJsseldelta en Nationaal Park De Wieden en Weerribben. Overnachten doen ze in Vollenhove, Sint Jansklooster en IJsselmuiden. De watertoren wordt met medewerking van Natuur Monumenten beklommen waardoor men een geweldig uitzicht krijgt over het vaargebied. Op zaterdag hebben we de traditionele BBQ en rondleiding door Kampen. Als zondagmiddag iedereen dan weer terugkomt bij de vereniging worden we ongetwijfeld weer bedolven onder de enthousiaste verhalen. Ervaringen van alle mooie belevenissen van de afgelopen vier dagen in een uniek vaargebied. Alle leden zijn van harte uitgenodigd start en finish mee te maken.

Els en Wim

Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 

Komende Evenementen

za okt 26
Halloween
za nov 02
Herfsttocht
wo nov 06 @19:30 -
Evaluatie-avond Toer